Alan Adı Whois (İletişim) Bilgilerini Onaylama;

ICANN tarafından artık alan adlarında whois (iletişim) bilgilerinde yer alan E-Posta adresinin onaylanması şartı koşulmuştur. Eğer whois’de yer alan e-mail adresinizi onaylamazsanız alan adınız suspend (durdurma) duruma düşer sitenizin erişimi geçici olarak kesilecektir.

Whois bilgilerini onaylamanız için alan adı sağlayıcınızdan tarafınıza E-Posta gelecektir gelen e-postadaki onay linkine tıklayarak alan adı whois bilgilerinizi onaylayabilirsiniz. Tekrar whois bilgilerinizi değiştirmediğiniz sürece tekrar ikinci bir onay gerekmeyecektir.

Alan Adı Transfer Kilidi;

Alan adı transfer kilidi alan adınızın transfer edilmesini engeller. Eğer alan adınızı transfer etmek gibi bir düşünceniz yoksa, alan adı transfer kilidinizi “Açık” duruma getirerek transfer işlemini yapılmasını engelleyebilirsiniz.

Whois’de Kullandığınız E-Posta Adresi;

Whois’de yer alan e-posta adresi ana eposta adresiniz olmamasına özen gösterin çünkü whois de yer alan e posta adresi herkese açık olduğu için sürekli tarafınıza ilgili, ilgisiz spam virüs e postalar gelecektir. Bu hem sizin güvenliğinizi hem de e-posta sunucunuzu gereksiz olarak şişirecektir. Bundan dolayı önerimizi alan adlarınız için özel bir e-mail hesabı oluşturup bu e-maili sadece alan adı/adları yönetiminde kullanmanızdır.

*** Genel olarak bir tavsiyemiz de; Güvenilir ve ayrıca 7 Gün 24 Saat 365 Gün ulaşılabilir olan bir şirketten alan adınızı tescil etmeniz ve yönetmenizdir olacaktır. Çünkü olası dışı bir alan adı güvenliğinde problem yaşanacak saat belli değildir ve olamaz. Bu gibi durumda ilgili şirket üzerinden saat kaç olursa olsun destek alabilmeli ve sizden izinsiz/illegal işlemlerin iptalini sağlayabilmelisiniz.

Ayrıca bu firmanın Türkçe dil ve teknik destek verebilmesi de çok çok önemlidir. Çünkü dilini bilmediğiniz bir şirkette olan “alan adı” yönetiminde durumu tam olarak anlayamayabilir veya anlatamayabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir