Bulut Hosting’in SEO’ya Faydaları Nelerdir?

Bulut hosting ile SEO ilişkilendirilmesinde en önemli faktör nedir? Bulut hosting, birbiri ile bağlı birden fazla sunucu demek iken SEO’nun buradaki önemini nasıl anlayabiliriz?

Bir web sitesinde SEO oldukça önemli bir faktördür. Google sıralamasında da oldukça önem arz eden SEO, bulut hosting alt yapısını oluşturmaktadır. İşte bulut hosting’in SEO’ya faydaları;

Fiziksel Konumun Etkisi!

Fiziksel sunucu konumu geleneksel olarak coğrafi hedeflemede lider bir rol oynamıştır ve uluslararası sıralamada büyük etkisi olabilir. Başka bir deyişle, Türkiye’deki hosting’e dahil web siteleri Türkiye’de arama sonuçlarında daha iyi performans gösterirken, ABD’deki herhangi bir hosting’e dahil web siteleri ABD’de arama sonuçlarında daha iyi performans gösteriyor. Yerel olarak barındırılan web sitelerine algoritmik bir asansör sağlayan arama motorlarının ardında bir mantık var. Çözümlerden biri, ülkeye özgü siteler oluşturmaktır (yerel olarak yerel etki alanlarında hosting) ve işe yarar, ancak hantal bir yaklaşım ve kaynaklara zarar verme ihtimalini de unutmamak gerek.

Bulut Hosting ve Coğrafi Hedefleme!

Google’ın daha akıllı hale gelmesi ve artık tek bir alanla uluslararası trafiği hedeflemenin etkili yolları var, ancak tek bir alan tek bir sunucu konumu anlamına geliyor ve bu da sitelerin yurtdışında yer almak için mücadele edebileceği anlamına geliyor.

Peki, Hostinginizi Buluta Taşırsanız Ne Olur?

Bulut hosting, global sunuculardan oluşan bir ağ kullanır, bu nedenle bulut tabanlı siteler katı bir coğrafi ayağa sahip olmaz, ancak bu, yanlış bir yerde bulunan bir ize sahip değildir. Google, bulut hosting’in yerel sıralama üzerindeki etkisi konusunda sessiz kaldı ancak bulut hosting bununla birlikte ek SEO avantajları da sağladı. Google, en iyi arama sonuçlarını sunarak rekabetin önünde durur ve hız, güvenlik ve güvenilirlik göstererek onlara yardımcı olabilirsiniz. Buluta geçmek akıllıca bir harekettir, hosting’i ciddiye aldığınızı ve daha iyi sıralamalarla ödüllendirileceğinizi gösterir.

Bulut Hosting’in SEO Faydaları:

Hızlı yükleme süresi, web sitelerini daha performans göstermeye zorlayan giderek daha önemli bir sıralama faktörüdür. Son Google rakamları, sayfa yükleme süresi 1 ila 5 saniyeden arttıkça, hemen çıkma oranının %90 arttığını gösteriyor. Bulut hosting yayma yükü, hızlı teslimatı hızlandırır ve sitenizin geride kalmamasını sağlar.

Bulut Hosting sağlayıcıları güvenliği ciddiye alır ve bilgisayar korsanlarından, sıyırıcılardan ve kötü amaçlı botlardan daha iyi koruma sağlar, sonuçlarda cezalandırılma olasılığınız düşük olur.

Bulut hosting, yoğunluğu dengelemek ve uptime’ı arttırmak için birden fazla farklı sunucu kullanan bir web hosting türüdür. Tek bir sunucu kullanmak yerine, web siteniz merkezi bir havuzdaki kaynaklarla çalışan “cluster” yani kümeyi kullanır. Bunun anlamı, eğer bir sunucuda sorun yaşanması durumunda başka bir sunucu devreye girer ve her şey çalışmaya devam eder.

Bulut teknolojisini hepsinin birbirine bağlı olduğu bilgisayarlar kümesi olarak düşünebilirsiniz. Ağa ne kadar fazla sunucu bağlanmışsa, buluta o kadar fazla kaynak sağlanır.

Bugün sizlere elimizden geldiği kadarı ile bulut hosting’in kısaca farklarını ve web sitenize faydalarını anlatmaya çalıştık. Başka bir makalede görüşmek üzere …

Saygılar,

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir