Merhaba,

Bu makalemizde cPanel‘de bulunan web sitenimizi “Centos Web Panel” e taşıma işlemini yapacağız.

*** Not: cPanel yedeğini olduğu gibi Centos Web Panel’e aktarabilmeniz için aldığınız yedek dosyası cpmove-“KULLANICIADI.tar.gz” şeklide olmalıdır.

1- Öncelikle böyle bir yedek oluşturabilmeniz için cPanel kurulu sunucuya SSH ile bağlanın ve “cd /home” komutuyla “/home” dizininin içine girin. Daha sonra “/scripts/pkgacct KULLANICIADI” komutunu vererek o kullanıcının yedeğini almaya başlayın.

*** Not:KULLANICIADI” olan kısma sitenizi oluştururken hangi kullanıcı adını oluşturduysanız onu yazmanız gerekmektedir.

2- SSH ‘da yedek alma işlemi bittiyse bu dosyayı yeni sunucunun “/home” dizinine aktarmanız gerekiyor. Bu işlem için “WinSCP” programını kullanabilirsiniz. Bu programla cpanel sunucuya “SFTP” bağlantısı yaparak “/home” dizinindeki “cpmove-KULLANICIADI.tar.gz” dosyasını bilgisayarınıza çekin. Çektikten sonra yine WinSCP programı ile SFTP yaparak yeni sunucunun “/home” dizinine upload edin.

3- Upload işlemi bittikten sonra Centos Web Panel’inize giriş yapın. Sol menüden User Accounts > cPanel Account Restore’ye tıklayın.

4- Account Import bölümünden restore edilecek cpmove dosyasını seçin.

*** Not: Domains and SubDomains, Data Bases MySQL, Directory Public_html, Mail and Alias ve Crontab seçenekleri işaretli kalacak.

5- Son olarak da Import butonuna tıklayarak restore işlemini başlatabilirsiniz.

Saygılar,

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir