DATACENTER (VERİ MERKEZİ) NEDİR?

Datacenter (Veri Merkezi), Veri Merkezleri çok büyük boyutlarda verinin toplanması, depolanması, işlenmesi ve dağıtılması amacıyla, bilgisayar ve ağ donanımlarının yoğun bir şekilde bir merkezde toplandığı alanlardır, yani bu tür yerlerdir.

Bu merkezler, web sitelerinin yayında olması ve saklanması, e-posta ve anlık ileti (instant messaging) gönderimi, bulut depolama ve uygulamaları/hizmetleri, e-ticaret işlemleri, çevrimiçi oyun topluluklarının ihtiyaç duyduğu hizmetlerin bir çatı altında toplanmasına hizmet sunmaktadır.

DATACENTER (VERİ MERKEZİ) NE İŞE YARAR?

Herhangi bir işletme, ürettiği veya kullandığı her türden veri için veri merkezine ihtiyaç duyar. Devlet Kurumları, Eğitim Kurumları, Telekomünikasyon Şirketleri, Bankalar, Finans Kurumları, Sağlık Kurumları, Turizm Şirketleri, Tüm Boyutlardaki Perakendeciler, Google, Facebook ve Twitter gibi bilgi ve sosyal ağ hizmetleri sunan çevrimiçi pazarlamacılar da dâhil olmak üzere, çeşitli düzeylerde datacenter “Veri Merkezi” ihtiyacı bulunmaktadır.

Verilere yavaş ve güvenilir olmayan bir erişim, hayati önem taşıyan hizmetlerin durmasına sebebiyet verebilir. Bu durum, kullanıcı memnuniyetinin düşmesi ve maddi kayıp yaşanması anlamına gelir.

Bu kaybı engellemek için birçok ticari kuruluş, kendi bilgisayar ağları ve sunucularının oluşturduğu yapılardan çok, hem maliyetleri kısmak hem de Bulut hizmetlerinden yararlanmak için verilerini veri merkezlerine taşımıştır.

Datacenter’lar (Veri Merkezleri) hakkında daha fazla ve detaylı anlatım bir sonraki makalemizde yer alacaktır. Bugünlük bu kadar. Başka bir makalemizde görüşmek dileğiyle,

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir