Linux ile Windows Hosting Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bu yazımızda sizlere linux ve windows hosting platformlarındaki, farklılıkları açıklayacağız. Hosting platformu seçerken yazılım dilinize uygun olan platformdan hosting hizmeti almanıza yardımcı olacaktır makalemiz. Öncelikle yazılım dilinizi öğrenmek için web tasarımcınız (webmaster) ile görüşmeniz gerekiyor.

Örnek Yazılım Dilleri: Php, Cgi, PerlMySQL ve Asp, Asp.Net, Aspx.Net, – MS Access ila MSSQL gibidir.

İlk olarak Linux hostingden başlayalım.

Linux Hostinglerde;

Veri tabanı sunucuları sadece MySQL, PostgreSQL, Oracle ve Paradox’dır. MySQL kullanan PHP yazılımlar, yüksek performanslı çalışabilir. WordPress, Joomla, OpenCart, osCommerce, MyBB ve phpBB gibi CMS (İçerik Yönetim Sistemi) gayet başarılı bir şekilde çalışmaktadır.

Windows Hostinglerde;

ASP, ASP.NET, ASPX.NET, .NET Framework yazılım dilleri ve Microsoft SQL 2005, 2008, 2012, 2016, 2019 ve 2022 gibi veri tabanı kullanan yazılımları çalıştırabilirsiniz. Yazılım kodlamarında ISS versiyonu da önemlidir. ISS versiyonunu hosting sağlayıcınızdan öğrenip versiyona uygun yazılım yazdırabilirsiniz. Windows hostinglerde linux hostinglerde çalıştırdığınız html PHP ve MySQL yazılımlarını da çalıştırabilirsiniz fakat linux platformdaki kadar uyumlu ve performanslı olmayacaktır.

Bir başka makalemizde görüşmek dileğiyle …

Saygılar,

Linux Hosting Paketleri

Windows Hosting Paketleri

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir