Merhaba,

Bu yazımızda sizlere e-mail gönderimi yaptığınızda mailinize tekrar geri dönen hatalardan birini açıklayacağız.

Yukarıda yer alan resimde belirtildiği gibi gönderdiğiniz mailin karşı tarafa teslimi ertelendiğini bildirmektedir. Hatanın devamında mailiniz karşı tarafa 30 saat boyunca maili göndermeyi denediğini, xfirma.com’un sunucusuna ulaşamadığını daha sonra tekrar deneyeceğini bildirmektedir.

Bu e-maili aldığınızda problemin kendi e-mail servisleriniz ile ilgili değil, e-mail gönderimi yaptığınız firmanın sunucusu/sağlayıcısı ile alakalıdır. E-Maili gönderdiğiniz kişiye bunu bildirmeniz gerekmektedir. Kendi hosting sağlayıcınızın bu durum ile yapabileceği bir işlem ne yazık ki yoktur.

*** Bu problemi dışarıdan başka bir sunucudaki e-mail adresiniz üzerinden göndererek ayrıca deneyebilirsiniz. Fakat hata mesajı size gelmese bile; Karşı taraftan teyit almanız gerekmektedir. Gönderdiğiniz e-posta büyük ihtimal ile yine karşı tarafa ulaşmamış ve bu sefer geri dönen hata mesajı almamışsınızdır. Çünkü e-mail gönderdiğiniz sağlayıcıda bu hata mesajları kapalı olabilir. Yine anlattığımız gibi bu problem karşı tarafın e-mail adresinin sağlandığı sunucular veya altyapı ile alakalı problemlerden kaynaklanmaktadır.

Bilgilerinize,

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir