İzmir Datacenter

Bina ve Altyapı

PlusLayer 200 m2, 200 m2, ve 100 m2 olmak üzere toplamda 500 m2’lik 3 ayrı veri merkezi (datacenter) salonuna sahiptir. İzmir Konak’da bulunan Anba İş Merkezi’nin 5. ve 6. katında yer almaktadır. Anba İş Merkezi’nin yapımı 1980 yılında tamamlanmış ve 1981 yılında hizmete açılmıştır. Anba İş Merkezi, Metro ve İzban ulaşım hattı üzerine inşa edilmiştir. PlusLayer Datacenter konumu itibari ile İzmir'in eşsiz ve en önemli merkezi konumundadır. PlusLayer, veri merkezinin bulunduğu lokasyonda Türk Telekom, Türk Telekom International, Superonline, Vodafone, TurkNet, Grid Telekom ve Cogent’in fiber altyapılarına doğrudan bağlanabilmektedir. Bağlantı, birebir yedekli ve toplam 1,6 TBit/Sn kapasiteli Brocade NetIron XMR 16000’ler ile gerçekleştirilir.

Enerji

PlusLayer Veri Merkezi'nin enerji kapasitesi 500 kVA beyaz alan için, 250 kVA ofis alanları için ve ayrıca 250 kVA da yedek olmak üzere toplamda altyapımız 1 mVA’tır. Enerji, Anba İş Merkezi üzerinde bulunan ve PlusLayer’a ait olan ikisi ana, biri yedek 3 farklı dağıtım trafosu ile PlusLayer Veri Merkezi’ne aktarılır. PlusLayer Veri Merkezi’ne ait trafolar orta gerilim ring şebekesine bağlıdır ve böylece iki noktadan besleme ile yedeklenmiştir. Data Center, Veri merkezimizin UPS altyapısında; 1. Grup'ta 250 kVA Newave ve 2. Grup'ta 250 kVA Apc (Schneider Electric) UPS mevcuttur. Toplamda 500 kVA Kesintisiz UPS (Güç Kaynağı) bulunmaktadır. Ayrıca 2 x 500 kVA yedekli olarak toplamda 1 mVA gücünde Aksa ve GenPower otomatik dizel jeneratörlerimiz mevcuttur.

İzmir Veri Merkezi
PlusLayer Datacenter

İklimlendirme

PlusLayer Data Center (Veri Merkezi) iklimlendirmesinde “free cooling” teknolojisi kullanılmaktadır. “Free cooling” iklimlendirmede kullanılan suyun soğutulması için dış ortamdaki düşük hava sıcaklığını kullanmayı mümkün kılan ekonomik bir iklimlendirme metodudur. Veri merkezindeki “free cooling” altyapısına sahiptir. Datacenter içinde sıcak hava koridorlarındaki 30-35°C değerindeki sıcak hava, klima üniteleriyle emilir ve chiller’lardan gelen soğuk su ile 16-23°C’ye kadar soğutulur. Soğutulan hava sunucu sistemlerinin soğuk hava girişlerine yönlendirilir. Kış aylarında, dış ortamda bulunan chiller ünitelerinin kompresörlerini kullanmadan doğal soğuk hava ile gerçekleştirilir ve enerji tüketiminde %70’e kadar tasarruf sağlanır.