Hosting, tüm web projelerinin yazılım dosyalarının ve içeriklerinin yüksek internet bağlantısı (Metro Ethernet Simetrik İnternet Erişimi) ile 7 Gün, 24 Saat ve 365 Gün hizmet veren sunucular üzerinde barındırılması hizmetidir. Hayata geçirmek istediğiniz web projelerini yayınlayabilmeniz için projenizin alt yapısına en uygun hosting paketini seçmeniz gerekmektedir.

Projenizin kesintisiz ve yüksek performanslı olarak yayınlanabilmesi için yapmanız gereken ilk iş ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde belirlemektir.

Web projenizin yazılım dili (.ASP, .NET, .PHP, .CGI), veri tabanı (MySQL, MSSQL, PostgreSQL, Paradox), tahmini trafiği, içeriklerin çeşitliliği (yazı, görsel, video ve vs benzeri gibi), kullanmak istediğiniz kontrol paneli (cPanel, Plesk Panel) ve açacağınız e-posta hesap sayısına en uygun hosting paketini seçmelisiniz.

Hosting seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik;

Web Sitesi Barındırma Adedi
Hosting paketlerinin en temel özelliklerinden biri web sitesi barındırma adetleridir. Her hosting paketi belirli sayıda barındırma limitine sahip olabileceği gibi sınırsız hosting paketleri ile limitsiz web sitesi barındırma hizmeti de satın alabilirsiniz. Her bir proje için farklı hosting paketleri satın almak yerine, sınırsız hosting paketlerini seçerek, yayınlayacağınız ya da ileride yayınlamayı planladığınız web projeleri için ekstra bütçeler ödemek zorunda kalmazsınız. Tüm web sitelerinizi tek bir hosting paketi üzerinden yayınlayabilirsiniz.

Yüksek Performans için İşlemci, Disk ve RAM Seçimi
Web sitenizin performansı, başarınız ile doğru orantılıdır. Yavaş açılan, erişim sorunları yaşayan web sitelerinin kullanıcılar tarafından tercih edilmediğini ve Google’ın sayfa açılış hızı düşük olan sitelere organik sıralamalarda yer vermediğini düşünürsek, hosting seçimi yaparken bu kriteri mutlaka değerlendirmeniz gerekmektedir. Bir hosting paketinin hızını ve performansı belirleyen 2 temel özellik vardır. Bunlardan biri disk’tir. Hosting seçimi yaparken SSD Disk’lere sahip olmalıdır. SSD Disk’ler, standart disklere oranla çok daha hızlı veri yazma ve okuma kapasitesine sahip olduğu gibi mekanik disklere oranla çok daha sağlam bir yapıya sahiptir. Sitenizin performansını arttıracak bir diğer özellik Hosting paketiniz kapsamında Yüzde kaç İŞLEMCİ kullanımı ve kaç GB RAM kullanımına izin verildiğine dikkat etmelisiniz. Ayrıca veri koruma özelliği olan ECC RAM’leri tercih etmeniz, hem sitenizin performansını arttıracak hem de olası veri kayıplarının önüne geçecektir.

Linux ve Windows İşletim Sistemi Seçimi
İşletim sistemleri hosting paketlerinde standart olarak Linux ve Windows olarak ikiye ayrılmaktadır. İşletim sistemi seçimi yaparken projenizin yazılım diline uygun olmalıdır. .PHP alt yapısına sahip projeler için Linux işletim sistemi, .ASP ve .NET yazılımına sahip projeler için ise Windows işletim sistemi en iyi performans ve uyumluluğu sahiptir. Fakat bazı hosting firmalarında Multi Platform Web Hosting hizmeti mevcut olabilir. Bu hizmet çok nadir bulunsa da çok özel ve avantajlıdır. Her iki platformu aynı ücrete dahil farklı farklı kullanabilmenizi sağlamaktadır.

Esnek ve Pratik Hosting Kontrol Paneli
Hosting seçimini yaptıktan sonra, projenizi kolayca yayına almak ve dilediğiniz gibi yönetmek için hangi kontrol panellerine sahip olduğuna bakmalısınız. Hosting yönetimi konusunda dünyada öne çıkan kontrol panelleri cPanel ve Plesk Panel’dir. Sahip oldukları kullanıcı dostu Türkçe arayüz ve gelişmiş kontrol özellikleri hosting yönetimi konusunda esnek ve özgür bir yönetim imkanı sunmaktalar. Satın alacağınız hosting paketinin özellikleri arasında cPanel ve Plesk Panel olması hem yönetimi kolaylığı sunacağı gibi ekstra panel lisansları ödememenizi sağlayacaktır.

Kesintisiz Sunucu Alt Yapısı İçin Veri Merkezi Seçimi
Hosting hizmetleri, gelişmiş donanımlara sahip sunucular üzerinden sağlanmaktadır. Bu sunucular ise fiber internet alt yapısına sahip, yüksek teknoloji ile oluşturulmuş ve 7/24 kesintisiz olarak hizmet veren veri merkezlerinde barındırılmaktadır. Her veri merkezi, internet bant genişliği, metrekaresi, güvenlik alt yapısı ve iklimlendirme özelliklerine göre TIER I, II , III ve IV sertifikalarına sahiptir. Hosting firması ve hosting paketi seçimi yaparken, sunucu alt yapısının hangi veri merkezinde bulunduğuna dikkat ediniz. Hızlı, kesintisi ve güvenli bir hosting seçimi için TIER III Veri Merkezi (Datacenter) üzerinde hizmet sunan hosting paketlerini seçmelisiniz.

Bu paylaşımımız umarız yararlı olur. Başka bir yazımızda görüşmek üzere.

Saygılar,

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir