Merhaba,

Web Siteniz açılmıyor ve sebebini merak ediyorsanız, eğer basit sırayla aşağıda ki testleri gerçekleştirin ve inceleyiniz; Sebebini bulmanız çok ama çok kolay olacak,

  • Siteniz açılmadığında ekranda bir hata mesajı var mı? 500, 503, 404 vb. gibi ? Ya da Internal Server Error / Service Unavailable gibi?
    Öyle ise bu hatanın sebebini Log dosyalarınızdan görebilirsiniz, cPanel için Web Log’lara bakmanız gerekmektedir. Bunun için cPanel kontrol panelinize giriniz ve oradan Log’lar sekmesine tıklayınız. Eğer Plesk Panel kullanıyorsanız Log’lara bakmak için Plesk Panele giriniz ve Log’lar sekmesine tıklayın. Log Panelinizdeki hata mesajını detaylı bir şekilde incelediğinizde sebebini kolaylıkla bulabilirsiniz.
  • Siteniz açılmadığında ekranda 508 Resource limit exceeded hatası mı var?
    Eğer hata bu ise, bunun sebebi çok basittir. Satın almış olduğunuz Hosting Limitlerinizi doldurmuşsunuzdur. Eğer bizim firmamızdan hizmet alıyorsanız bu hata ile kolay kolay karşılaşmazsınız. Çünkü hiç bir barındırma hizmetimize Disk Alanı ve Trafik (Band) Limiti aşımı yüzünden kesinti yapmıyoruz. Müşterimize durumu bildiriyor ve en uygun çözümü üretiyoruz. Eğer farklı bir firmadan hizmet alıyorsanız; Hizmet aldığınız firma ile iletişime geçip problemi çözebilirsiniz.
  • Bunların haricinde ise, bazı ülkelerden web sitenize erişim olup olmadığını İzleme Rotası (TraceRoute) ile ” Buraya Tıklayarak ” kontrol edebilir, aynı zamanda ” Buraya Tıklayarak ” bazı ülkelerden Ping atabilir, sunucuya erişimin var olup olmadığını test edebilirsiniz.
    Eğer bu sayfalarda genel olarak bir çoğunda ” OK ” ibaresi varsa, web hosting sunucunuza erişim mevcuttur.
  • Eğer hosting hesabınızı farklı bir firmadan taşıdınız ve ns adreslerinizi yönlendirdiniz fakat siteniz hala açılmıyor ise bilgisayar dns önbelleğiniz eski hosting ip adresinizi çözümlüyor olabilir. Bu durumda ” Buraya Tıklayarak ” bilgisayarınızın dns önbelleği nasıl temizlenir öğrenebilirsiniz. Ayrıca ” ProxySite.com ” gibi yerlerden sitenize erişim olup olmadığını harici bir yer üzerinden test edebilirsiniz.
  • Alan adınızın süresi doldu mu? Bunu öğrenmek için ” PlusLayer Whois ” , ” WhoIS.com ” veya ” Who.IS ” gibi sitelerden alan adınızı sorgulayıp bitiş tarihini kontrol edebilirsiniz. Süresi geçmişse tescil ettiğiniz firmadan yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bazı durumlarda alan adınızın geçici durdurulduğunu ” Domain Suspend ” olduğunu fark edebilirsiniz. Alan adınızın whois bilgilerini kontrol ettiğinizde Nameserver Sunucularınız geçici olarak ve tekrar onaylanana kadar ns1.verification-hold.suspended-domain.com ve ns2.verification-hold.suspended-domain.com ‘a yönlenmiştir. Bu durumlar alan adı tescil, transferi yada alan adı whois bilgilerinde değişiklik yaptığınızda meydana gelir ve domain register (alan adı kayıt) firması tarafından alan adınızın whois bilgisindeki mail adresine doğrulama maili gönderilir. 15 Gün içerisinde bu mail onaylanmazsa ise alan adınız askıya alınır. Askıya alındıktan sonra telaş etmenize gerek yok. Alan adınızı bizim firmamızdan tescil ettiyseniz destek ekibimizle irtibata geçip doğrulama mailinin tekrar gönderilmesini talep edebilirsiniz. Whois bilginizdeki mail adresine tekrar doğrulama maili gönderilir ve siz onaylama işlemini gerçekleştirdikten kısa bir süre sonra alan adınız tekrar aktif hale gelecektir.

Elimizden geldiği kadarı ile web sitenizin neden açılmadığını ve problemin ne veya nelerden kaynaklanabilir olduğunu anlatmaya çalıştık. Fakat yukarıdaki testleri yaptınız ama çözüm bulamadınız mı?; Müşterimiz olun yada olmayın ” Bize Ulaşıp ” konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Bilgilerinize,

Başka bir makalemizde görüşmek dileği ile,

Saygılarımızla,

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir